Коронавірус на Буковині 24.04.2020

🔹Із 25 лютого за стаціонарною медичною допомогою через COVID-19 звернулися 803 буковинці.

🔹У медичних закладах області станом на 24 квітня перебувають 447 людей.

🔹Із них у 175 пацієнтів підтверджено коронавірус, решта – з підозрою.

🔹Станом на 23 квітня із тих, хто лікувався у стаціонарі, від COVID-19 одужала 41 людина.

🔹За останню добу до лікарень госпіталізували 32 осіб. Найбільше хворих у ОКЛ, Чернівецькій міській лікарні №1, Глибоцькій та Сторожинецькій ЦРЛ. Потужності цих стаціонарів збільшено, тут розгорнуто додаткові ліжка. Крім того, у Чернівцях хворих на коронавірус почала приймати міська лікарня №4, зараз тут уже перебувають 24 пацієнтів.

🔹У медичних закладах станом на 24 квітня перебувають 43 пацієнтів у важкому стані, з них у реанімаціях – 33, на апаратах штучної вентиляції легень – 6.

▪️Дев’ятеро хворих є у реанімації Чернівецької міської лікарні №1, двоє з них – на апаратах штучної вентиляції легень. Усі недужі мають важкі форми пневмонії, коронавірус підтверджено у семи із них, у двох – підозра.

▪️Стабільно важким залишається стан 5-річної дівчинки із Чернівців, яка перебуває у реанімації обласної дитячої лікарні. У неї підтверджено коронавірус, дитина має пневмонію та підключена до апарату штучної вентиляції легень.

▪️У Хотинській центральній районній лікарні один пацієнт із підозрою на COVID-19 у важкому стані на кисневій підтримці.

▪️У реанімації Глибоцької центральної районної лікарні перебуває троє пацієнтів, вони на кисневій підтримці. У всіх недужих підозра на COVID-19. Стан одного хворого покращився, його перевели у звичайне відділення.

▪️П’ятьом хворим надають допомогу у реанімації Сторожинецької центральної районної лікарні. Один недужий – на апараті ШВЛ, інші – на кисневій підтримці. Також іще 9 пацієнтів у важкому стані перебувають у інших відділеннях, вони також на кисневій дотації.

▪️Чотирьох пацієнтів із підозрою на коронавірус лікують у реанімації Новоселицької ЦРЛ. Вони на кисневій підтримці. У двох недужих інсульт, проте вони також мають температуру, тому медики взяли аналізи на COVID-19 та очікують на результати. Інші двоє інших хворих мають пневмонії.

▪️У реанімації обласної клінічної лікарні є 11 пацієнтів, двоє з них підключені до апаратів штучної вентиляції легень. За останню добу трьох хворих перевели з інфекційного відділення через погіршення стану.

▪️У реанімації міської лікарні №1 та обласної лікарні є по одному пацієнту, які мають нестандартне ускладнення через COVID-19 – ниркову недостатність.

Світлина від Чернівецька обласна державна адміністрація.

peredplata