«Дуже тривожна статистика»: на Буковині коронавірус виявили у 330 медпрацівників

Станом на вечір 5 травня коронавірусну інфекцію COVID-19 виявили у 330 медичних працівників Чернівецької області.

Такі дані оприлюднив голова ОДА Сергій Осачук в ефірі у фейсбуці, назвавши таку статистику “дуже тривожною”.

“Відносно кількості медичних працівників, які заразилися коронавірусною інфекцією, це число є найбільшим в Україні саме в Чернівецькій області. Хоча це і зрозуміло, відносно найбільшої загальної кількості з-поміж областей. Але разом з тим, ми маємо 330 медичних працівників, які інфікувалися цією хворобою”, – повідомив чиновник.

Раніше повідомлялося, що серед буковинських медпрацівників, в яких лабораторно підтвердили COVID-19, четверо померли. Вони всі мали супутні захворювання.

З Чернівецької міської лікарні №3 звільнились більше десяти медиків, як тільки медзаклад почав приймати хворих на коронавірус.

Про це в ефірі у фейсбуці сказав міський голова Олексій каспрук.

“Лікарі вже на межі працюють, лікарі звільняються. Я розумію цих людей: хтось старшого віку, хтось має хворобу, при якій зараження коронавірусом може стати смертельним, у когось сімейні обставини. Якщо не помиляюсь, із третьої міської лікарні звільнились 11 людей після того, як там почали приймати хворих на коронавірус. розуміючи, що буде доплата від міста і все решта”, – повідомив мер і закликав медиків влаштовуватись працювати в лікарні.

“Нам потрібні терапевти, інфекціоністи, в першу чергу потрібні медсестри, санітарки, тобто молодший медичний персонал. Рук не вистачає, і ми спробуємо кожному віддячити з міського бюджету за його роботу”, – додав Каспрук.

Раніше мер Чернівців повідомив, що вільних місць у лікарнях міста для пацієнтів з коронавірусом більше немає.

peredplata