На Буковині за добу підтвердили більше одужань від коронавірусу, ніж нових інфікувань

 Вперше від початку спалаху цієї хвороби. У Чернівецькій області за минулу добу підтвердили одужання у 42 пацієнтів, які хворіли на коронавірус. При цьому кількість нових випадків інфікування становить 37 осіб.

Про це у Facebook повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук. Зокрема, він заявив, що наразі в області зафіксували вже 217 випадків одужання від коронавірусу.

“Я сподіваюся, що ми зможемо перегнати негативні показники і вже за тиждень кількість одужавших людей буде переважати кількість тих, хто ще хворіє цією недугою”, – сказав Осачук.

Також він повідомив, що в інфекційних відділеннях усіх лікарень області є 381 ліжко-місце. Проте, багато хворих лікується за межами інфекційних лікарень у переобладнаних для цього інших відділеннях медзакладів. І на сьогодні у медичних закладах області перебуває 571 хворий із підтвердженим COVID-19 чи підозрою на нього.

“Тому для нас із вами головним індикатором того, що ми можемо повертатися до нормального життя у форматі так званого адаптивного карантину буде той факт, коли число зайнятих ліжок у наших інфекційних відділеннях відповідатиме наявній кількості місць. Або ще краще, коли буде із запасом місць”, – додав голова ОДА.

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/na-bukovini-za-dobu-pidtverdili-bilshe-oduzhan-vid-koronavirusu-nizh-novih-infikuvan-58214?fbclid=IwAR0BlyJPztLewAuSBd9g1BgvqeCcwXAnyWrRXF1CQXPHSidZvaDg_q0BXgk. Сайт http://acc.cv.ua/

peredplata