Продан з Михайлішиним досі не можуть стати депутатами: стало відомо, чому

Представники політичних партій “Команда Михайлішина” і “Рідне місто” досі не можуть стати депутатами Чернівецької міської ради у зв’язку з тим, що новий склад Чернівецької міської територіальної виборчої комісії не може зібратися на засідання.

Як відомо, 12 лютого Центральна виборча комісія розпустила попередній склад Чернівецької міської територіальної виборчої комісії після того, як політичні партії “Команда Михайлішина” та “Рідне місто” поскаржились на членів ТВК через затримку у прийнятті комісією рішення про реєстрацію представників цих політсил новообраними депутатами міської ради.

Окрім того, ЦВК ухвалила рішення про реєстрацію новими депутатами міськради 10-х представників “Команди Михайлішина” та “Рідного міста”.

Через три дні ЦВК затвердила новий склад Чернівецької міської ТВК.

Проте до сих пір комісія не змогла зібратися на засідання через відсутність кворуму. Члени ТВК досі не змогли скласти присягу.

Сьогодні комісія знову не змогла провести засідання, повідомив у коментарі журналістці Галині Єреміці голова ТВК Василь Тимків.

“Сьогодні, на жаль, знову не було кворуму. Відповідно, на засіданні не склали присягу”, – повідомив Тимків, додавши, що до ТВК викликали правоохоронців для того, щоб вони зафіксували неможливість проведення засідання ТВК.

“Ми не маємо ключів, і не маємо доступу до робочих кабінетів, сейфів. Крім того, поліцію викликали, щоб визначити неправомірність дій керівництва попереднього складу ТВК щодо непередачі цих речей і матеріалів”, – сказав голова ТВК.

Василь Тимків додав, що попереднє керівництво ТВК аргументувало свої дії тим, що новий склад комісії ще не склав присягу і не набув своїх повноважень.

Водночас, на запитання журналістки, чи встигне ТВК до четверга, 25 лютого – дня чергової сесії міськради – виготовити посвідчення для нових депутатів та підготувати їх до присяги, Тимків дав таку відповідь:

“Це реально до четверга, якщо всі представники від політичних місцевих організацій, які є в новоствореній ТВК, прийдуть на наше засідання, і ми будемо мати квоту для прийняття присяги. Якщо це відбудеться, у понеділок-вівторок, я думаю, що проблеми не буде. Якщо, на жаль, цього не станеться, тоді ми не встигнемо”, – повідомив голова виборчої комісії.

peredplata