Буковина вітає вибір президента і Фищука у Кіцмані

Президент призначив пакетом голів районних адміністрацій у Чернівецькій області. Ними стали, в основному, представники партії Арсенія Яценюка «Народний фронт».

З нагоди призначення голів у райцентрах Буковини відбулися урочисті святкування.

У Кіцмані через центр міста пройшла колона демонстрантів, яку очолювали активісти Майдану.

Минулого року вони категорично виступали проти призначення головою РДА свого побратима, земляка Юрія Скорейка. Влаштовували пікети, бійки і не допускали його до кабінету. Нині ці ж активісти з квітами і віншуваннями вітають призначення Івана Друцула з високою посадою.

Лунають гарячі промови, патріотичні гасла. Зійшлися всі голови сільрад і голови колгоспів, котрі не так давно прославляли Януковича, Папієва, Унгуряна і перед виборами на парканах своїх садиб писали великими літерами «Я і моя сім’я голосує за партію регіонів!»

Колону тих, хто це писав очолює селищний голова Лужан Наталія Катрюк. Їй також пропонували очолити Кіцманський район. Та вона відмовилася на користь Івана Друцула.

З’явився кортеж друцулоносіїв. Це ті, хто на ношах вносить голову РДА до владного кабінету. Попереду Герой Ярослав Швед з вірним регіоналом Володимиром Карвацьким.

Свято пройшло в урочистій, піднесеній обстановці. Тільки незначна подія трохи затьмарила феєричність цього дійства. Коли ноші з Іваном Друцулом опускали біля входу в РДА і намісник висунув з них праву ногу у лакованому штиблеті, підбіг маленький песик. Він підняв лапку і поцюнькав на вельможу правицю. Кіцманські міліція і СБ (служба Божа) кинулися рятувати Друцула від конфузу. Песик на той час швидко накивав лапами. Очевидці свідчать, що він зник у машині за кермом якої сидів опозиційний Тарновецький і його побратим Савчук.

Аби не потрапити під гарячу руку Друцула терористи з песиком вдарили по газах і зникли біля теплиць Ярослава Николюка. Там їм дали пайок за виконану диверсійну роботу і надали політичний притулок.
(Далі буде)
Петро Кобевко

peredplata