Коронавірус на Буковині

На Буковині сьогодні, 25 травня, офіційно підтверджено ще 18 випадків зараження коронавірусом. Лабораторний центр дослідив майже 300 нових зразків.

Загальна чисельність інфікованих в області від першого встановленого випадку складає 3101 особу.

За даними фахівців, 9% буковинців заразилися COVID-19 за кордоном, 71% – вдома, після контакту з хворими. Водночас 20% недужих не змогли назвати джерело інфікування. Таким чином, кожен 5 буковинець підхопив вірус випадково, у невідомих умовах.

Близько 9 тисяч людей у Чернівецькій області перебували у статусі контактних осіб і змушені були залишатися на самоізоляції.

На думку епідеміологів, пікове зростання захворюваності на коронавірус припало на період із 27 квітня до 3 травня. Опісля ж ситуація стабілізувалася, зараз ми перебуваємо на так званому плато показників. Якщо така тенденція збережеться і надалі, число недужих в області піде на спад.

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук взяв участь у селекторній нараді Президента Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля із головами ОДА. На нараді йшлося про ремонт доріг, зокрема, про те, що темпи робіт необхідно прискорити. Для цього держава подвоїть виділені раніше на ремонт місцевих шляхів кошти. Крім того, ОДА вже за кілька тижнів зможуть брати кредити для будівництва доріг під державні гарантії.

У Чернівецькій ОДА планують створити єдину платформу з інформацією про дитячі літні табори на Буковині. Це полегшить батькам вибір дозвілля для дітей на період канікул.

peredplata