Медики тримають під контролем поліцейських у період карантину

Медичні мобільні бригади тримають під контролем стан захворюваності серед поліцейських у період карантину.

До медичних мобільних бригад входять лікар-терапевт, лікар-епідеміолог, психолог та лаборант. Фахівці обстежують поліцейських за допомогою спеціальних тестів на можливу наявність коронавірусної інфекції в організмі. Для проведення обстеження лікарі ДУ «Територіального медичного об’єднання МВС України по Чернівецькій області» виїжджають до територіальних підрозділів поліції Буковини.

Від початку запровадження карантину лікарі, рятувальники, нацгвардійці та правоохоронці залишаються на «передовій» у боротьбі з епідемією. Тому надзвичайно важливо, щоб фахівці цих сфер, які перебувають у зоні ризику, й надалі виконували свої службові обов’язки, забезпечуючи життєдіяльність громадян.

Поліцейські у своїй повсякденній роботі перебувають у постійному контакті з населенням і мають велику ймовірність інфікуватися. Саме тому лікарі проводять ескпрес-діагностику особового складу поліції Буковини на можливу наявність гострої респіраторної інфекції «COVID 19». Адже вчасне діагностування є запорукою швидшого одужання та недопущення розповсюдження цієї хвороби.

Лікарі мають можливість відразу при підозрі на захворювання провести тестування. Точність такого обстеження є високою. Це дозволяє оперативно та на ранній стадії діагностувати вірус і при необхідності госпіталізувати хворого для подальшого надання медичної допомоги.

Наразі працівники відомчої лікарні оглянули уже понад 200 поліцейських : Заставнівського, Новоселицького, Герцаївського відділення поліції та Кіцманського відділу поліції.

 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

.

peredplata