Впродовж місяця донорами стали 673 буковинці

На Буковині завершився обласний етап всеукраїнської акції #Перемогаунасвкрові. Тривала вона із 14 червня до 14 липня. За цей час донорами стали 673 буковинців, тоді як за аналогічний період торік – 447 осіб.

– Хочемо подякувати всім, хто приєднався до акції, та власним прикладом показав, що донором бути легко, а головне – корисно. Впевнені, що донорська кров та її компоненти врятують не одне життя, – зазначив начальник Управління молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Погодін.

Нагадаємо, напередодні Всесвітнього дня донора крові, який відзначають 14 червня, Міністерство молоді та спорту підтримало ініціативу Товариства Червоного Хреста України і комунікаційної агенції Ogilvy Україна, та започаткувало всеукраїнський благодійний марафон «Перемога у нас в крові» (за хештегом #Перемогаунасвкрові).

Метою марафону було привернення уваги суспільства до проблеми дефіциту матеріалу в банках крові. Спортсменів, видатних особистостей та просто небайдужих людей закликали стати донорами, щоб власним прикладом продемонструвати безпечність цієї процедури, а також популяризувати здоровий спосіб життя.

peredplata