Апарати штучної вентиляції легень вже в лікарнях Чернівецької області

У світі продовжується боротьба з епідемією коронавірусу COVID-19. Більшість країн живуть в умовах карантину, а медичні заклади продовжують приймати все нових пацієнтів, які потребують лікування від коронавірусу. І Україна — не виключення. Однією з областей, які найбільш постраждали від пандемії є Чернівецька, де наразі зафіксовано 5 404 захворілих. Одужали при цьому 3 688 пацієнтів.

22 липня міжнародним благодійним фондом ParimatchFoundation було доставлено апарати штучної вентиляції легень AHP300 виробництва AlliedHealthcareInc у Чернівецьку обласну дитячу клінічну лікарню та у Чернівецьку обласну клінічну лікарню.

Фонд також, від початку карантину допомагає лікарям та медичному закладу боротись з COVID-19. За цей час були передані засоби індивідуального захисту — загалом було надано 500 респіраторів, 1200 хірургічних рукавиць та 500 захисних костюмів.

Микола Чепіль, головний лікар Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні: “До нас продовжують надходити у важкому стані хворі, які потребують апаратної вентиляції. В реанімаційному відділенні є дитина, рік і два місяці, з підозрою на коронавірусну інфекцію. Ми очікуємо зростання захворювання по мірі пом’якшення карантину. В таких умовах ми потребуємо постійної підтримку та дооснащення, адже ресурси витрачаються, обладнання зношується. Звісно, на самому початку ситуація була катастрофічна, але поки ми все одно не можемо забезпечити кожне робоче місце апаратом ШВЛ”.

“Сьогодні весь світ об’єднався навколо розв’язання глобальної проблеми COVID-19. Однією з найбільш постраждалих областей за кількістю захворювань є Чернівецька. Саме тому частина апаратів ШВЛ була передана у медичні заклади цього регіону. Й дуже важливо, що підтримку отримав і дитячий медичний заклад”, — прокоментувала Президент ParimatchFoundation Катерина Білоруська.

__________

ParimatchFoundation— міжнародний благодійний фонд, створений міжнародним холдингом Parimatch для реалізації ідей та планів щодо сприяння благополуччя суспільства. 

З початку епідемії COVID-19 ParimatchFoundation активно включився в допомогу українським медикам й виділив 10 млн грн. для потреб українських медичних установ. Підтримку отримали 13 опорних лікарень в Києві, Львівській, Чернівецькій та Івано-Франківській областях.

peredplata