Потрапляють на лікарняні ліжка з днів народжень та весіль: лікарі з Чернівців розповіли про кількість хворих у лікарнях.

За два останні тижні суттєво зросла кількість госпіталізованих.

Про це molbuk.ua розповіла лікарка-інфекціоністка обласної лікарні Ольгою Кобевко.

“Дуже багато випадків саме після святкувань. У нас у відділенні лежать люди, які відзначали дні народження у ресторані. Щодня різна кількість хворих. Наприклад, вдень може нікого не бути, а вночі вже маємо 15 пацієнтів”, – каже Ольга Кобевко.

Лікарі відзначають, що хворі надходять у легших станах, ніж навесні.

“Спад розпочався з середини червня. Тоді взагалі до нас потрапляли у лікарню пацієнти не у складному стані. Але вірус все одно залишається. Зараз у нас немає хворих на апараті штучної вентиляції легень, менше хворих, які задихаються. Але є люди, яким для лікування потрібні кисневі маски”, – каже Ольга Кобевко.

Лікарка зазначає, незважаючи на зростання кількості хворих, госпіталізацій менше, ніж було у квітні-травні.

“У той період у нас був пік. Пам’ятаю, що 9 травня я приймала понад сто людей. Зараз у нас 88 пацієнтів у відділенні, проблем з місцями немає. Але є проблема, що може не вистачити кисню, якщо ми знову дійдемо до того ж піку, що був навесні. У нас є проблема з медикаментами, з резервом персоналу. Наразі тепла погода не дає вірусу бути таким агресивним, як був навесні. Але коли похолоднішає, ситуація може повторитися, бо можливе поєднання не однієї інфекції”, – каже Ольга Кобевко.

Головна лікарка міської лікарні №4 Галина Шпак розповідає, що через збільшення хворих їм знову довелося збільшити кількість ліжок.

“Кілька тижнів тому ми вже почали згортати частину ліжок для коронавірусних хворих. Залишили лише 30. Але зараз знову їх збільшили – до 40 ліжок. І вже у нас є понад 35 пацієнтів. Приймаємо людей і з міста, і з навколишніх сіл. Люди неохоче зізнаються, як вони могли підчепити вірус. Але знаємо, що багато хто із хворих відвідував весілля чи дні народження”, – розповіла Галина Шпак.

peredplata