Відомий медик налякав українців коронавірусним прогнозом, маски не допоможуть: “Найстрашніше почнеться…”.

 

Вірус атакує не тільки легені, а й серце, нирки та нервову систему
 
 
 

Відомий медик налякав українців коронавірусним прогнозом, маски не допоможуть: "Найстрашніше почнеться..."

 

Відомий лікар заявив, що Україна поступово входить у пік захворюваності на коронавірус. І найсумнішу статистику ми спостерігатимемо вже за кілька тижнів. 

Про це повідомляє інформаційний портал “Факти”.

Лікар-інфекціоніст вищої категорії, кандидат медичних наук Віталій Янченко заявив, що Україна поступово входить в пік захворюваності і розслаблятися ні в якому разі не можна. 

Він зазначив, що вже у вересні варто очікувати піку захворюваності коронавірусною інфекцією. Збільшення захворюваності на його думку, буде через відкриття шкіл. Попри те, що діти переносять цю хворобу легко, вони також легко її і поширюють.

 

Так звана верхня точка захворюваності, за словами Віталія Янченка, буде в перші три тижні вересня.

“Я недавно інтернетом консультував групу туристів, які в поході ночували в одному наметі. Всі п’ятеро захворіли, але тільки у одного пацієнта трималася температура 39 градусів, а у інших – 37,5-38,5”, – розповів Віталій Янченко, пояснюючи що організм може по-різному реагувати на коронавірус.

Медик розповів, що молодь і люди середнього віку з міцним імунітетом хворіють, може, і частіше, але помирають рідше. У той час як літні люди і люди з хронічними хворобами вкрай важко переносять коронавірус. До того ж за його словами вірус атакує не тільки легені, як вважалося раніше, а й інші органи, зокрема серце, нирки, а також нервову систему.

peredplata