Навчальний рік у чернівецьких школах розпочнеться 1 вересня

Новий навчальний рік у чернівецьких школах розпочнеться 1 вересня  у дистанційній формі. Про це сьогодні, 31 серпня, повідомив на брифінгу секретар Чернівецької міської ради Василь Продан.

Минулого тижня на позачерговій сесії депутати прийняли рішення дозволити працювати школам у звичайному режимі. Але остаточне рішення залишили за керівництвом закладів.

”Всі школи та садочки, враховуючи ситуацію в місті та рекомендації МОЗу, прийняли рішення про дистанційне навчання починаючи з 1 вересня”,- розповів Василь Продан.

В умовах “червоної” зони навчальні заклади працюватимуть до 14 вересня.

“В якій би зоні ми не перебували ми маємо забезпечити безперервність освітнього процесу”,- запевняє заступник начальника Управління освіти Олена Кузьміна.

Що стосується закладів дошкільної освіти, то до 14 вересня вони не працюватимуть.

”Сподіваємося, як тільки завершиться період червоної зони садочки зможуть відновити свою роботу. Розуміємо незручність для батьків та необхідність працювати, проте заради здоров’я дітей, ми пішли на такі міри. З 14 вересня сподіваюсь, що ми будемо в іншій кольоровій зоні та садочки зможуть відновити свою роботу”,- повідомила в.о. начальника Управління освіти Ніна Вітковська.

Усі школи та садочки централізовано отримали деззасоби для обробки рук та приміщень, а педагогічні працівники засоби індивідуального захисту. Окрім того, медичні працівники освітніх закладів забезпечені масками, халатами та безконтактними термометрами. 

peredplata