На Буковині упродовж вихідних сталося 14  пожеж

Половина пожеж, які трапилися в області за вихідні дні, припадає на житловий сектор. Так, 30 серпня у селі Припруття Новоселицького району виникла пожежа у житловому будинку. За попередніми висновками фахівців, причиною загорання стало коротке замкнення електромережі. Коли вогонь охопив декілька кімнат і поширився на перекриття, пожежу помітили власники та викликали рятувальників. За вказаною адресою прибули рятувальники з міста Новоселиця та місцевий пожежно-рятувальний підрозділ села Бояни. Вони ліквідували пожежу на площі 150 кв. м, врятувавши від знищення житловий будинок та попередивши перекидання полум’я на сусідні будинок і гараж. Внаслідок пожежі полум’ям пошкоджено меблі, домашні речі, частково перекриття і покрівлю житлового будинку.

Увечері 30 серпня у селі Грозинці Хотинського району теж горів житловий будинок. За попередніми висновками фахівців, причиною пожежі стало необережне поводження власника з вогнем під час використання свічки. Чоловік запалив її, щоб освітити помешкання, та залишив на певний час без нагляду. Ймовірно, свічка впала та спричинила займання домашніх речей. Дим з будинку першими помітили сусіди та викликали рятувальників. На той час площа пожежі становила 32 кв. м. Щоб ліквідували пожежу на місце події прибув черговий караул 7 державної пожежно-рятувальної частини міста Хотин та місцевий пожежно-рятувальний підрозділ села Клішківці. Рятувальники ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на момент приїзду. Вогонь знищив частково перекриття та покриття будинку, домашні речі.

Окрім цього, мали випадки пожежі на відкритій території. Зокрема, 29 серпня на спецлінію 101 надійшло повідомлення від перехожих, що у селі Вартиківці Кельменецького району поблизу дороги горить суха трава на відкритій території. Рятувальники 10 державної пожежно-рятувальної частини смт Кельменців ліквідували пожежу. Вогонь знищив траву на площі 0,5 га. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Решта пожеж виникли у Сторожинецькому, Вижницькому, Сокирянському, Путильському, Новоселицькому, Хотинському, Кельменецькому районах та місті Чернівці.

 

Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata