Що повинні знати військові про пільги з оподаткування військовим збором

Уряд визначив порядок підтвердження статусу осіб, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції, з метою застосування пільги з оподаткування військовим збором. Відповідну постанову Кабінету Міністрів № 1161 було прийнято 30 грудня 2015 р.
Такий документ дозволить врегулювати питання підтвердження статусу осіб, які беруть участь в антитерористичній операції, з метою застосування пільги з оподаткування військовим збором.

Уряд встановив, що підтвердження відповідного статусу здійснюється на підставі виписок з наказів керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки або особи, його заступника, першого заступника або заступника керівника Антитерористичного центру при СБУ про притягнення таких осіб до проведення АТО і наказів оперативного штабу з управління АТО про прибуття (вибуття) таких осіб до (із) складу сил і засобів, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції.
Встановлюється, що зазначені документи командири (начальники) військових частин (органів, підрозділів), керівники установ, організацій і підприємств, у складі яких проходять службу чи працюють особи, які беруть безпосередню участь у АТО, подають у відповідні бухгалтерські служби для здійснення розрахунків.
Відзначимо, що, згідно із законодавством, тимчасово, на період безпосередньої участі в АТО, не підлягають оподаткуванню військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення співробітників правоохоронних органів, військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки України, МВС, Держспецзв\’язку та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України.

Провідний спеціаліст Чернівецького міського управління юстиції Людмила ПИЛИПІВ

peredplata