На Буковині понад 65 тисяч школярів розпочали навчальний рік дистанційно і майже 30 тисяч – пішли до школи.

У «червоній» зоні карантину опинилися 215 шкіл Чернівецької області. У «помаранчевій» зоні – 172 заклади загальної середньої освіти. Сьогодні понад 65 тисяч буковинських школярів розпочали новий навчальний рік дистанційно. Про це у коментарі ІА АСС розповіла Надія Періус, в.о. директора Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА. Вона повідомила, що у «червоній» зоні карантину у Чернівецькій області опинилися 215 закладів загальної середньої освіти, де виключно всі діти розпочали навчання на дистанційній формі.

«Це 66 758 учнів. Крім дистанційної форми навчання, у нас є ще інші форми навчання, такі як екстернатна форма, де навчаються двоє учнів і 18 учнів навчаються за такою формою, як педагогічний патронаж, всі інші – на дистанційній формі», – розповіла Надія Періус.  

У «помаранчевій» зоні карантину у Чернівецькій області 172 школи, з них очною формою навчання охоплені 152 заклади. За змішаною формою навчання працюють 20 шкіл і у двох закладах – дистанційна форма.

Загалом до навчання у «помаранчевій» зоні карантину приступили 32 628 дітей, з них за очною формою – 27 089 учнів.

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/na-bukovini-ponad-65-tisyach-shkolyariv-rozpochali-navchalniy-rik-distanciyno-i-mayzhe-30-tisyach—pishli-do-shkoli-62795. Сайт http://acc.cv.ua/

peredplata