Якою буде ситуація з COVID-19 на Буковині за тиждень: прогноз науковців

За прогнозами науковців Національної академії наук України, впродовж наступного тижня Чернівецька область залишатиметься серед регіонів з найбільшою очікуваною кількістю інфікованих коронавірусом.

Про це йдеться у прогнозі розвитку епідемії COVID-19 в Україні в період з 1 по 11 вересня, опублікованому на сайті НАН, повідомляє molbuk.ua.

“Згідно із розглянутими сценаріями, регіонами з найбільшою очікуваною кількістю інфікованих є Івано-Франківська, Київська, Львівська, Одеська, Тернопільська, Харківська, Чернівецька області та м. Київ… Для прогнозного сценарію використовувалися середні значення за останній тиждень”, – йдеться у прогнозі фахівців.

Крім того, науковці проаналізували дані за попередній тиждень і констатували, що в Чернівецькій області – найбільший відсоток виявлень інфікованих – 4.1 тестів на одне виявлення або 24.4%.

За статистикою дослідників, середній вік інфікованих останніми тижнями перейшов до зростання, що може бути пов’язаним з обмеженістю можливостей тестування з огляду на важчий перебіг хвороби у літніх людей та стрімке збільшення числа хворих. Це може бути ознакою того, що темпи поширення епідемії вищі за спостережувані, оскільки кількість важкохворих краще відповідає реальному епідемічному процесу.

Кількість людей, які одужують, не збільшується незважаючи на постійне збільшення кількості нових інфікованих. Збільшуються період одужання та затримки в оприлюдненні кількості одужалих.

Найнебезпечнішими супутніми захворюваннями є діабет та захворювання нирок. Летальність при захворюванні нирок для всіх вікових категорій становить 16.6%, а для вікової категорії 80+ – 42%. Летальність при діабеті для всіх вікових категорій – 21%, а для вікової категорії 80+ – 37%

peredplata