У Чернівецькій ОДА заперечили заяву Ольги Кобевко про балони з киснем, фіктивні ліжка для кращих показників і звернулись до поліції та СБУ. .

У Чернівецькій ОДА заперечили заяву лікарки-інфекціоністки обласної лікарні Ольги Кобевко про те, що деяким пацієнтам доводиться приходити із власними балонами з киснем, оскільки в лікарні немає кисню для всіх, хто його потребує.

Як повідомляє кореспондентка molbuk.ua, про це сьогодні на брифінгу сказала заступниця голови ОДА Наталія Гусак, додавши, що з цього приводу вона звернулась до правоохоронних органів.

“Я розумію, що у відомої лікарки-інфекціоністки немає часу, щоби звернутися у правоохоронні органи. Зробила це сьогодні за неї, звернулася до Національної поліції, до СБУ перевірити той факт, що в нас пацієнти приходять в інфекційне відділення з власними кисневими балонами. Хочу знати, якщо цей факт є, хто змушує таке робити, щоб понесли відповідальність. Так само сьогодні зверталась до СБУ, щоб вони сказали свій висновок стосовно того, що ми вводимо в оману буковинців, збільшуючи кількість ліжок лише для того, щоб у нас були кращі показники. Мені здається, що якби Чернівецька ОДА і департамент охорони здоров’я не збільшував кількість ліжок, я хотіла би почути відповідь на питання лікарки-інфекціоністки, з якою ми не консультуємось, “а що тоді, куди нам класти людей, якщо ми не збільшуємо кількість ліжок”? – сказала чиновниця.

 

Напередодні лікарка-інфекціоністка Ольга Кобевко в ефірі у фейсбуці звинуватила керівництво обласної державної адміністрації у байдужості до проблем медиків, які борються з коронавірусом. Зокрема, вона зауважила, що влада за сім місяців епідемії не доклала жодних зусиль для забезпечення лікарні киснем та концентраторами, а деякі пацієнти приходять із власними балонами.

Заяву Наталії Гусак про звернення до поліції та СБУ Ольга Кобевко назвала тиском на медиків. 

 

molbuk.ua

peredplata