Кобевко на протесті під Чернівецькою ОДА: “Осачук і Гусак колись будуть заздрити Папієву, який утік з адмінстрації не битим. Вони не встигнуть втекти від народного гніву” (ОНОВЛЕНО).

Під стінами Чернівецької ОДА проходить акція протесту, на якій пів сотні обурених протестувальників вимагають припинити тиск з боку влади на лікарку-інфекціоністку Ольгу Кобевко, яку через її повідомлення в соцмережах викликали на допити до поліції. Про це пише ІА АСС.ВЛАДО, ТИ ЧУЄШ?! / 

 

Також учасники акції вимагають більшої прозорості місцевої влади в питаннях освоєння коштів, спрямованих на боротьбу з COVID-19.

 

На їхню думку, непроста ситуація з забезпеченням лікарень, нестачею лікарів та платним лікуванням коронавірусу вимагає того, аби керівництво області звітувало перед громадою щодо фінансових питань щодо боротьби з COVID-19.

 

На мітингу під стінами Чернівецької ОДА виступив шеф-редактор газети “Час” Петро Кобевко, тато лікарки-інфекціоністки Ольги Кобевко. БукІнфо пропонує вашій увазі цей виступ:

 

“Коли звідси [приміщення ОДА] гнали Папієва [голова Чернівецької ОДА часів Віктора Януковича] думав більше нікого гнати не будемо. Я попереджую Осачука і Гусак, попереджаю всіх, хто тут працює і хто їм служить. Коли вас будуть гнати і викидати з вікон, я вас захищати не буду. Тому, що ви підлі, ви сволочні, ви негідники, які не мають права бути у цьому приміщенні. Не те, що отримавати зарплати, які ми платимо зі своїх податків, користуватися пільгами, – ви сволочі. І сволочі будуть вигнані звідси! Буде це сьогодні чи завтра – немає значення. Але їх тут не буде.

 

Сьогодні ми на війні з могутньою і небезпечною хворобою. У перших рядах цієї боротьби моя донька. Вона вісім місяців не бачить сім”ї, не бачить нікого! Вона вісім місяців лікує людей, рятує їх від смерті, а якась негідниця Гусак пише на неї доноси, щоб її посадити в тюрму за те, що вона лікує людей! Скажіть, будь-ласка, хто вони після цього? Яке право вони мають тут бути тепер?! Оля вісім місяців говорила про те, що немає кадрів, немає резерву. Я бачу, як виходить на обід сотня людей звідси [приміщення ОДА]. Туди їх, в лікарню! Допомагати лікарям! Гусак має бути там, у лікарні. Що вона тут робить?! Кому вона потрібна тепер? Що вони всі доброго зробили для нас, для тих хворих? Вісім місяців Оля добивалася кисню – вони не могли цього зробити і не хотіли. А може вони крали ці гроші? Може варто подивитися на це зовсім інакше? Не на Олю кримінальну справу відкривати, а на них! Подивитися, чим вони займалися і чим займаються сьогодні. Ці негідники не мають права бути названими людьми! І якщо вони думають, що їм це все буде прощено, вони дуже помиляються!

 

Скажу вам більше – наша поліція перевірила факти Олі. Всі вони підтвердилися! Вона правду говорила. Але є вже проблема тепер в них! [показує на двері ОДА]. Оля написала тепер заяву відкрити на них кримінальне провадження за перешкодження професійній діяльності, через що багато хворих мучалося, а можливо, і помирали! Нехай тепер відповідають за ці смерті, які сталися у нашій області. Прощення їм не буде!

 

Ці керівники ОДА допустили професійну і посадову недбалість, за яку вони також мають відповідати. І ці сволочі будуть за це відповідати за те, що вони роблять з людьми. (…)

 

В кого перетворився цей Осачук?! У прес-секретаря, який щовечора нам говорить про кількість хворих. Більше нічого він не може робити! Якщо не можеш – йди у лікарню і допомагай хворих переносити! Бо там немає навіть чим перевезти людей. Чим займаються люди, які тут сидять?! 

 

Вибачте за такі емоції. Їм Олю не перемогти, бо Оля робить святу, добру справу для людей! Вона їх лікує. А вони [показує на двері ОДА] гноблять усі! 

 

І останнє. Оля стала депутатом. Дякую всім, хто за неї проголосував. Люди їй повірили, а їм не вірять. Бо тут сидять негідники. Вони колись будуть заздрити Папієву, який утік з адмінстрації не битим. Вони не встигнуть втекти. Цих негідників я попереджую. Я сім років не виступав, а тепер нехай вони відповідають за свою підлість! “

 

 

 

 

 

Нагадаємо, під час прямого включення на своїй сторінці у Фейсбук лікарка-інфекціоністка Ольга Кобевко розповіла, що знає про випадок, коли один з її пацієнтів прибув у лікарню зі своїм кисневим балоном. Заступниця голови обласної адміністрації Наталія Гусак з цього приводу звернулася до СБУ та Нацполіції, щоб вони перевірили озвучену інформацію, адже, за її словами, така самодіяльність є дуже небезпечною.

 

 

 

 

 

 

Згодом Ольга Кобевко повідомила, що її викликають до правоохоронних органів за заявою заступниці голови ОДА Наталії Гусак Своєю чергою, Наталія Гусак запевнила, що в заяві жодним чином не згадуються прізвища лікарів – посадовиця попросила правоохоронців розібратися, звідки в лікарні з’явився балон із киснем невідомого походження, та чи був він узагалі. 

 

Фото і відео – ІА АСС

peredplata