У Чернівцях сьогодні небайдужі буковинці взяли участь у акції протесту на підтримку лікарки Ольги Кобевко  

Біля сходів Чернівецької ОДА – лікарняне ліжко з пацієнтом. Поруч – стіл, на якому  табличка – “Шведський стіл для Гусак Н”, чашка чаю та каша – це те, чим годують хворих у лікарнях.

Серед причин, через які люди зібралися на пікет, учасники акції називають тиск чиновників ОДА на лікарку-інфекціоністку Чернівецької обласної лікарні Ольгу Кобевко.

“Я прочитала у ФБ, що сьогодні буде проходити акція і прийшла, щоби підтримати лікарів і особисто Ольгу Кобевко. Завдяки лікарці люди знають, що відбувається у лікарнях. І знають, як їм “допомагає” ця брехлива влада. Хай пані Гусак піде попрацює хоча б санітаркою, бо медичної освіти, напевне, у неї нема і побачить, який це труд. Чому Ольгу повинні тягати по судах, якщо вона каже правду: за моє жито, мене й бито?!” – обурюється пані Інна.

Також прийшов підтримати Ольгу і її батько Петро Кобевко:

  • Я не виступав на мітингу 6 років. Останній раз – це коли виганяли з ОДА Папієва і йому подібних. Але сьогодні, я прийшов підтримати не лише мою доньку, а й всіх лікарів. Я попереджаю цю цинічну владу, що якщо вас будуть викидати з вікон, то вам уже ніхто не допоможе. І ви буде заздрити папієвам, що їм вдалося втекти від людського гніву. Бо те, що ви сьогодні робите, заслуговує на покарання. Як стало відомо, сьогодні з Ольги зняті всі обвинувачення. Вона казала правду. А Гусак і Осачук брешуть. І потрібно на них відкривати кримінальні справи.

Люди підтримали оплесками пана Петра і  обурені поведінкою пані Гусак і навіть почали викрикувати: гуску на пір’я!

Сподіваємося, що влада схаменеться.

Бо інакше – буде бунт.

 

peredplata