На Буковині група мисливців уполювала дикого кабана, хворого на трихінельоз

На Буковині група мисливців уполювала дикого кабана, хворого на трихінельозУ Валя-Кузьминському лісництві Глибоцького району Чернівецької області група з 17 мисливців уполювала дикого кабана, хворого на трихінельоз. Тепер у регіоні здійснюють заходи щодо запобігання цієї небезпечної хвороби.

Група мисливців з 17 осіб у мисливських угіддях Валя-Кузминського лісництва вполювала дикого кабана. Місцевий єгер відібрав та направив у лабораторію ветеринарно-санітарної експертизи на ринку в Глибокій пробу для дослідження на трихінельоз. При проведенні аналізу виявлено личинку трихінели.

За словами мисливців, відстріляного кабана автомобілем вони відвезли в гараж у селі Тарашанах Глибоцького району. Там розробили тушу та поділили між собою. Залишки м’яса згодували домашнім тваринам. Нині зафіксовано вже 36 осіб, які контактували із хворим на трихінельоз кабаном. У неблагополучному регіоні здійснюють низку заходів щодо запобігання цієї небезпечної хвороби, адже в згаданих мисливських угіддях нараховується 200 борсуків, 120 лисиць, 75 диких свиней, 10 вовків, а ще відбувається періодична міграція 40-80 диких кабанів із Молдови та Румунії.

Джерело zik.ua

peredplata