Головне “Я знаю людей, які вже виїхали до Польщі на заробітки. У мене в самої було дві таких пропозиції, але я поки не зважилася. У мене оклад 5051 грн.”, – Ольга Кобевко.

В Україні назріла реальна катастрофа з медичним персоналом. Лікарі та медсестри вважають за щастя працювати в COVID-відділеннях і хоча б отримувати 300% надбавки. І це незважаючи на ризики заразитися й навіть померти. Але вони дуже бояться, що з нового року й ці доплати уріжуть.

Про це йдеться у публікації сайту Обозреватель.

 

“Уявіть, що наші люди тепер на ці коронавірусні надбавки ремонтують собі квартири і відправляють дітей вчитися. Раніше вони не могли собі цього дозволити. Тому якщо з наступного року й це уріжуть, то я не уявляю, хто залишиться працювати”, – розповідає лікарка-інфекціоністка з Чернівців Ольга Кобевко.

Вона працює на дві лікарні – обласну і міську.

“З настанням пандемії з’ясувалося, що в міській лікарні Чернівців немає інфекціоністів, тому нас просили попрацювати і там. До обіду я працюю в обласній, після – у міський”, – розповідає Кобевко.

За її словами, через те, що лікарів не вистачає, доводиться перепрацьовувати. Наприклад, у лікаря-інфекціоніста 48 годин вихідних. Але залишити пацієнтів сам на сам із хворобою на дві доби неможливо. Тому доводиться у вільний час відвідувати відділення.

Щоб допомогти своїм нечисленним колегам впоратися з хворими, після зміни залишаються й медсестри.

“Я знаю людей, які вже виїхали до Польщі на заробітки. У мене в самої було дві таких пропозиції, але я поки не зважилася. У мене оклад 5051 грн. Я лікарка вищої категорії з досвідом роботи шість років. У мене два дипломи про вищу освіту. Але жити на такі гроші, виховувати дитину – дуже важко”, – говорить Кобевко.

peredplata