Про Урраїну без участі України…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Хоча нам до цього вже не звикати. На жаль, Україна на геополітичному полі давно не гравець, а фігура якою грають інші гравці. З цим не можна миритись, але наразі це – факт.
Тепер від преамбули до суті справи. Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу 29 грудня відвідає з робочим візитом Сочі, де зустрінеться з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.
Учасники сочинської зустрічі обговорять актуальні регіональні і міжнародні проблеми в регіоні Близького Сходу (Сирія, Іран), на Півночі Африки (Лівія), на півдні Кавказу (Нагірний Карабах), у Центральній Азії, в Україні (Донбас) і в Чорноморському регіоні. (Крим).
Зокрема, планується опрацювання питання, які пов’язані з реалізацією тристоронньої заяви щодо Нагірного Карабаху (Росія – Вірменія – Азербайджан). В центрі уваги буде питання налагодження діяльності спільного російсько-турецького центру по контролю за припиненням вогню в зоні конфлікту.
У цьому контексті варто згадати, що Туреччина увійшла у так звану групу “Кримська платформа”, яка була ініційована Україною. “Кримська платформа” – майданчик для координації міжнародних зусиль щодо захисту прав кримчан та деокупації півострова. До неї входить Туреччина, деякі країни ЄС, Великобританія, Канада. Разом 6 країн.
Зображення може містити: 2 людини, костюм
 
 
 
 
 
 
 

peredplata