Онуфрій Березовський один із ієрархів Московської церкви, що проживає в Києві.

Всесвятіший Вселенський Патріарх Варфоломій I, нагадав, що 11 жовтня 2018 року Священний Синод Константинопольської Церкви – Церкви Матері скасував патріаршу грамоту 1686 року про зверхність Московського патріархату над Київською митрополією.
Він наголосив, що з цієї причини очільник так званої УПЦ МП/РПЦвУ Онуфрій Березовський вже не розглядається як канонічний митрополит Київський, але тільки як один із ієрархів Московської церкви, що проживає в Києві.
Цей поважний Константинопольський Патріарх, Варфоломій І, навіки увійде в історію України як справжній друг України і велика людина православного світу. Який шалений тиск йому прийшлось витримати, щоб надати Томос про автокефалію Православній Церкві Україні – одній із найдревніших Помісних церков у світі, яка має власну майже двохтисячолітню історію свого апостольського походження!
Сильна людина, справжній християнин та достойний Вселенський Патріарх, який у майбутньому, неодмінно, буде зарахований до сойму рівноапостольних Отців Церкви Христової!
Єпископ Віктор Бедь

peredplata