Передумав продовжувати “локдаун”: Степанов розповів, якими будуть обмеження в Україні після 24 січня

Локдаун не буде продовжено. Після завершення терміну жорстких карантинних обмежень 24 січня, в Україні буде діяти адаптивний карантин. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інформує УНН.

“У нас в країні на сьогоднішній день карантин встановлений до 28 лютого цього року, з певним періодом посилених обмежень від 8 до 24 січня включно. Це такий режим. Починаючи від 25 січня буде карантин з іншими обмеженнями, з іншим режимом цих обмежень. Зокрема, це стосується нашої стратегії: ми хочемо далі повернутися до адаптивного карантину. Тоді, залежно від епідеміологічної ситуації, визначають той чи інший рівень обмежень”, – зазначив глава МОЗ.

Також Степанов запевнив, що локдаун завчасно припиняти не будуть й він точно триватиме до 24 січня, але не довше.

“У такому режимі, як він (карантин — ред.) діє до 24 числа, навіть думки (про продовження — ред.) такої немає. Це повинно бути логічно і відповідати законам епідеміології”, – наголосив міністр.

Нагадаємо, вчора глава МОЗ Максим Степанов заявив, що наполягає на продовженні локдауну після 24 січня.

Одразу на цю заяву відповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Він виступив проти продовження локдауну після 24 січня. Ткаченко упевнений, що таке рішення стане ударом для галузі і не підтримає пропозицію, якщо її винесуть на обговорення уряду.

Додамо, днями Степанов заявив, що жорсткий карантин є стратегічним кроком: через сезонне збільшення кількості хворих на грип та стабільно велику кількість інфікованих COVID-19 у системі охорони здоров’я України могли б виникнути проблеми, але посилений карантин з 8 по 24 січня допоможе впоратися з навантаженнями.

Також вчора глава МОЗ розповів, чи закінчиться пандемія після початку вакцинації.

 

peredplata