На Буковині щепитися від COVID може кожен охочий: що для цього потрібно

У Чернівецькій області щепитися від COVID-19 може кожен охочий. Для цього потрібно звернутися до сімейного лікаря, аби він вніс людину до списку вакцинації.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на директора обласного департаменту охорони здоров’я Олега Чорного.

Після звернення людину вакцинують протягом декількох днів.

Наразі в області щеплять медиків, соцпрацівників, військовослужбовців, освітян, а також людей, яким понад 65 років. Втім у Міністерстві охорони здоров’я дозволили вакцинувати людей, які не належать до жодної категорії з імунізації.

Дотепер в області не зафіксували жодної серйозної побічної реакції від вакцинації.

Нагадаємо, люди, які записалися на щеплення через портал або застосунок Дія, найближчим часом отримають запрошення на вакцинацію. Їх щепитимуть на вихідних.

Що відомо

  • 25 лютого Чернівецька область отримала 15 тисяч доз вакцини від COVID-19 виробництва Oxford/AstraZeneca (Covishield). Першим в області щепили анестезіолога дитячої лікарні Олександра Тесліцького.
  • 15 квітня до Чернівців прибули 2040 доз вакцини CoronaVac китайського виробника Sinovak. Нею щеплять маломобільних людей, а також вчителів, які братимуть участь в проведенні ЗНО.
  • Чернівецька область отримала 1170 доз вакцини від COVID американського виробника Pfizer-BioNTech. Першочергово нею щеплять працівників та жителів будинків для літніх людей.
  • 26 квітня в область прибули 6900 доз вакцини AstraZeneca, виготовлених у Південній Кореї. Ними щеплять людей, яким понад 65 років.

Джерело: Суспільне Буковина

 

peredplata