Скільки нових ковід-хворих буде на Буковині у найближчі два тижні: прогноз науковців.

 
 

У Чернівецькій області у найближчі два тижні захворюваність на коронавірусну хворобу COVID-19 може коливатися в межах 128-313 випадків за добу.

Такий прогноз оприлюднений на сайті Національної академії наук України

Згідно з наведеними даними, кількість інфікованих коронавірусом у Чернівецькій області станом на 15 лютого 2021 року становитиме 206 на добу. Це один з найбільших показників в Україні (вищі показники у Києві (207), Львівській області (216), Закарпатті й Вінниці (217) та на Прикарпатті (527).

Водночас середнє значення прогнозу на 22 лютого на Буковині становитиме 207 випадків.

Також зазначається, що прогнози не враховують впливу зміни кількості тестувань, кількості підозр і зміни карантинних обмежень. При обчисленнях вважалося, що репродуктивне число та коефіцієнт летальності залишаються сталими впродовж прогностичного періоду. Репродуктивне число й коефіцієнт летальності обчислювалися з алгоритму калібрування математичної моделі, а для прогнозного сценарію використовувалися середні значення за останній тиждень.

Скільки нових ковід-хворих буде на Буковині у найближчі два тижні: прогноз науковців

Для врахування можливої зміни кількості контактів у часі було додатково розглянуто два сценарії для кожної області: з поступовим збільшенням рівня контактності на 25% та зменшенням на 25%. Зміна відбувалася поступово протягом тижня. У таблиці 2 наведено прогнозні середні рівні виявлення нових інфікованих на день і діапазон їхніх значень на 15 та 22 лютого 2021 року. Наведено також оцінку середнього за тиждень значення репродуктивного числа для кожного регіону, що використовувалося для обчислення прогнозу.

peredplata