Спалах COVID-19 на Прикарпатті: в регіоні облаштовують блокпости.

Спалах коронавірусу в Івано-Франківській області зафіксували на початку тижня. У регіон був направлений головний санлікар Віктор Ляшко.

Після цього місцева влада прийняла рішення про посилення карантину з 22 лютого.

 
Спалах COVID-19 на Прикарпатті: в регіоні облаштовують блокпости

Крім того, в регіоні в посиленому режимі працюють сили МВС.

Через спалах коронавірусу в Івано-Франківській області та заповнювання лікарень було прийнято рішення розмістити в регіоні мобільний госпіталь. Такий госпіталь в Україні розгортають вперше. Він буде розміщений на території Богородчанської центральної районної лікарні для надання медичної допомоги хворими COVID-19. На даний момент триває його установка.

Госпіталь складається з декількох модулів і має 120 ліжко-місць, укомплектований необхідним медичним обладнанням.

Спалах COVID-19 на Прикарпатті: в регіоні облаштовують блокпости
Спалах COVID-19 на Прикарпатті: в регіоні облаштовують блокпости

Як повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, на даний момент ситуація з коронавірусом критична в трьох областях: Чернівецькій, Закарпатській та Івано-Франківській. Разом з тим, карантин посилили на даний момент тільки в одній. Так, з 22 лютого Івано-Франківська область вводить обмеження, які відповідають “червоній зоні” карантину. Зокрема, в регіоні закривають заклади громадського харчування.

Також обмеження стосуються і гірськолижних курортів. Наприклад, в Буковелі продовжать працювати підйомники, але при цьому робота кафе і ресторанів буде під забороною.

Станом на 20 лютого, за добу в Івано-Франківській області зафіксували 738 випадків коронавірусу. Цей показник найвищий серед усіх регіонів. Всього ж за час пандемії на Прикарпатті зафіксовано 58 790 випадків коронавірусу.

 

peredplata