Ковідних хворих з Чернівців за потреби приймате Заставнівська центральна районна лікарня

Заставнівська центральна районна лікарня за потреби прийматиме хворих на COVID-19 із територіальних громад Кіцманщини та Чернівців.

Чи готовий заклад працювати із такими хворими, перевірила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

– Вільні місця у медичних закладах на цих територіях вичерпуються, тож ми готуємося змінити маршрути пацієнтів таким чином, щоб використовувати ліжковий фонд Заставнівської ЦРЛ для допомоги недужим на коронавірус, – пояснила Наталія Гусак.

Наразі у всіх відділеннях лікарні є централізована подача кисню. Крім того, встановлюють кисневу станцію, щоб мати декілька альтернативних джерел транспортування кисню.

Заступниця голови ОДА поспілкувалася з працівниками закладу щодо готовності працювати у командах для надання допомоги пацієнтам із COVID-19. Вони також обговорили особливості вакцинації від коронавірусу. Наталія Гусак наголосила, медикам варто робити щеплення та власним прикладом демонструвати, що імунізація – це безпечно та ефективно.

peredplata