Україна перейде на літній час у ніч на неділю

Ані уряд, ані Верховна Рада не скасували літній час в Україні

Україна в ніч на неділю, 28 березня, перейде на літній час, оскільки нормативних документів про скасування цієї норми уряд не прийняв, повідомила агенція «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

«Україна, як і раніше, перейде на літній час», – сказали журналістам в прес-службі міністерства.

Таким чином, о 03:00 28 березня необхідно буде перевести годинник на одну годину вперед.

Як ми вже писали, Верховна Рада 19 березня не змогла прийняти закон про скасування сезонної зміни часу, який пропонує зафіксувати в Україні астрономічний (зимовий) час UTC +2 за міжнародною системою Coordinated Universal Time. При цьому у першому читанні законопроект таки набрав більшість голосів.

Після того, як документ відправили на доопрацювання, автори законопроекту говорили про те, що переведення годинників може відмінити уряд, скасувавши свою постанову, якою таке переведення регулюється. Однак уряд не розглядав цього питання.

Зауважимо, що наразі перехід на літній/зимовий час у світі здійснюють менше ста країн. Євросоюз також планує відмовитися від переведення годинників, однак цей процес відкладається кілька років, оскільки країни ще вирішують, за яким часом вони хочуть жити.

Джерело: https://zaxid.net/news/

 

peredplata