Фахівці вивчать причини високої смертності від коронавірусу в міській лікарні №1

Спеціальні робочі групи вивчатимуть причини високої смертності від COVID-19 у міській лікарні №1. Про це під час брифінгу розповіла заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

Летальність у цьому медичному закладі із початку року складає майже 20%, тоді як середні показник у інших госпітальних базах – близько 6%.

Працюватимуть робочі групи при Департаменті охорони здоров’я ОДА та Управлінні забезпечення медичного обслуговування у сфері охорони здоров’я міської ради.

Вона також додала, що ситуація із захворюваністю на коронавірус в області залишається складною. Практично кожен госпіталізований пацієнт сьогодні потребує кисневої дотації, причому концентраторів їм недостатньо, необхідні стаціонарні точки доступу до кисню, із яких газ подають із більшим тиском.

– Досить багато випадків, коли хворий потребує ліжка у палаті інтенсивної терапії. Найбільше завантажені саме реанімації, – пояснила Наталія Гусак.

Крім того, заступниця голови ОДА повідомила, що цього тижня до переліку госпітальних баз додали також обласний кардіологічний центр. Тут розгорнули 45 ліжок для недужих із коронавірусом, 26 із яких уже зайняті. Допомагатимуть пацієнтам, які потрапили до закладу через серцеві недуги, однак після обстеження в них діагностували також COVID-19.

peredplata