На Буковині готові вакцинувати проти COVID-19 людей старших 65 років

 
 

На Буковині готові вакцинувати проти COVID-19 людей старших 65 років. В області працюють 60 пунктів щеплення, в яких можна зробити імунізацію. Усі вони розташовані в закладах охорони здоров’я, що надають медичні послуги, й обладнані відповідно до вимог інфекційного контролю.

На щеплення можна записатися через сімейного лікаря або реєстратуру пункту щеплення. Знайти адресу та телефон найближчого до вас пункту щеплення можна на сайті vaccination.covid19.gov.ua. Для проведення вакцинації необхідно мати з собою паспорт та ідентифікаційний код.

Щеплення проводитимуть вакциною AstraZeneca-SKBio, 6900 доз якої доправили на Буковину 26 квітня. Також цією вакциною щеплюватимуть тих, хто повинен отримати другу дозу препарату AstraZeneca вже у травні.

Вакцина AstraZeneca-SKBio, вироблена в Південній Кореї, є ідентичною за складом і технологією виробництва та взаємозамінною до AstraZeneca/CoviShield, що виготовлена за ліцензією в Індії. Тому ті, хто отримав першу дозу AstraZeneca/Covishield, може зробити друге щеплення вакциною AstraZeneca-SKBio.

Зараз в Україні щеплюють медиків і працівників закладів охорони здоров’я, мешканців та персонал будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів, учасників Операції об’єднаних сил на Сході України, людей старших 65 років, соціальних працівників, священнослужителів, олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях в Токіо у 2021 році, освітян, які залучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), співробітників патрульної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників.

peredplata