Що потрібно знати, якщо плануєте їхати за кордон

Повна вакцинація від COVID-19 не тільки захищає нас від ускладнень та тяжкого перебігу хвороби, але й дозволяє повернутися до звичного життя і перетинати кордони. Країни дуже обережно підходять до зняття обмежень і самостійно встановлюють умови в’їзду. Йдеться про перелік документів, необхідних для перетину кордону, та про вакцини від COVID-19, щеплення якими визнає та чи інша країна.

Саме тому, перед тим як купувати квитки та збирати валізи, Міністерство охорони здоров’я України рекомендує  зробити наступне:

Перевірте правила в’їзду до країни, в яку збираєтеся, на спеціальному сайті МЗС tripadvisor.mfa.gov.ua. Тут ви знайдете умови в’їзду та транзиту, контакти посольств та консульств.

Дізнайтеся, чи інформація про ваше щеплення внесена в систему. Це можна зробити через свого сімейного лікаря (https://bit.ly/3wdP7h3). Саме він видає Міжнародне свідоцтво про вакцинацію тим, хто завершив повний курс щеплень від COVID-19.

Всі вакцини, які використовуються в Україні, затверджені ВООЗ. Зараз МЗС у співпраці з МОЗ та Мінцифрою проводить переговори з країнами про взаємне визнання міжнародних документів про імунізацію від COVID-19.

Не забувайте про заходи безпеки, які допоможуть вам не захворіти на коронавірус: уникайте великих скупчень людей, дотримуйтесь дистанції, носіть маску, мийте руки.

peredplata