“Заробили майже 100 тис. грн за місяць роботи”: у Бойка натякнули, що Мунтян штучно доводив санаторій “Брусниця” до банкрутства, щоб продати.

Минулого року цей санаторій опинився в епіцентрі корупційного скандалу, коли НАБУ звинуватило попереднього голову облради у хабарництві.

У Чернівецькій області через півтора року простою знову почав приймати відвідувачів бальнеологічний санаторій «Брусниця». Про це повідомляє  сторінка у Фейсбуці Чернівецької обласної ради.

«Чернівецьке обласне комунальне підприємство «Бальнеологічний санаторій «Брусниця» не функціонував майже півтора року. Проте з 1 липня санаторій знову розпочав роботу й активно приймає відвідувачів», – йдеться у повідомленні.

В обласній раді зазначили, що сума його загальної успадкованої заборгованості складала близько 500 тис. грн. Через брак фінансування з року в рік стан санаторію погіршувався. Обласна рада минулого скликання порушувала питання щодо продажу об’єкта.

«Діяльність установи вдалося відновити без залучення бюджетних коштів. Прибуток від комунального підприємства спрямовано на закриття поточної заборгованості. Першочергово — на погашення боргів із заробітної плати. Підприємство вже заробило близько 100 тис. грн за період відновленої роботи, тобто менше, ніж за місяць. Відповідно, разом із поступовим налагодженням роботи зменшується і сума заборгованості», – додали в Чернівецькій обласній раді.

Кількість працівників санаторію збільшили із 6 до 20 осіб. Новостворені робочі місця забезпечують додаткові надходження до місцевого бюджету.

За словами пресслужби облради, поки що умови бальнеологічного санаторію «Брусниця» не зовсім європейські, і на це є об’єктивні причини. Але наразі тут лікується досить багато людей. І влада докладатиме всіх зусиль для поліпшення матеріально-технічної бази і підвищення рівня сервісу закладу, щоб буковинці та гості області мали можливість отримувати якісні медичні послуги.

Як повідомлялося, попереднього голову Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна підозрюють у вимаганні 400 тис. доларів та отриманні 180 тис. доларів хабаря від місцевого підприємця за сприяння у передачі в довгострокову оренду та можливість подальшої приватизації бальнеологічного санаторію «Брусниця».

Джерело: http://acc.cv.ua/

peredplata