Болгарія оновила правила в’їзду в країну: що потрібно знати українцям.

 
Болгарія з 29 липня оновила “коронавірусні” правила перетину свого кордону, встановивши норми згідно із зоною, в якій перебуває країна, залежно від поширення COVID-19. Оскільки Україна зараз “помаранчева” (за критеріями болгарської влади), то її громадяни зможуть потрапити в країну з цифровим сертифікатом ЄС або іншим спеціальним документом із тими ж даними.

Обов’язкова умова: в ньому повинна бути вказана інформація про вакцинацію, перенесену хворобу або негативний тест. Про це повідомила пресслужба Консульського відділу посольства України в Болгарії на своїй сторінці у Facebook. Рішення про зміну порядку перетину кордону в Софії ухвалили ще 28 липня.

Оновлені правила в’їзду для іноземців будуть діяти до 31 серпня. Зазначено, що вони будуть ґрунтуватися на оцінці МОЗ Болгарії ситуації в країні щодо поширення коронавірусної інфекції. Для цього визначено конкретні критерії, які і вкажуть, до якої зони (“зелена”, “помаранчева” або “червона”) варто віднести державу.

Переглядатися належність країни до “коронавірусної” зони буде не рідше, ніж раз на тиждень.

Зазначимо, що українцям, у яких не буде цифрового сертифіката ЄС або ж аналогічного документа, після прибуття потрібно буде відбути карантин. Він повинен тривати щонайменше 10 днів.

При цьому є винятки – без вищевказаних документів в’їзд дозволений дітям до 12 років.

Додамо, що на території Болгарії схвалені такі вакцини проти COVID-19:

Скриншот

Зазначимо, що в 2021 році одним із найдоступніших для українців курортів є Болгарія. У серпні тут можна відпочити від 250 євро за двох, а пообідати в кафе на трьох можна за ціною 20-25 євро

peredplata