Ольга Кобевко: ми, лікарі, на сьогодні жодного пацієнта не знаємо з “Дельтою”

У Чернівецькій області практикуючим медикам, які лікують ковід-хворих у лікарнях, не відома інформація про те, хто саме з пацієнтів хворий на дельта-штам коронавірусу.

Про це лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної клінічної лікарні Ольга Кобевко повідомила у четвер у прямому ефірі на своїй сторінці у Facebook.
Медик зауважила, що її часто запитують про пацієнтів з Буковини, у яких виявили штам “Дельта”, а також про летальний випадок серед таких хворих.

“І про те, що багато хворих з “Дельтою” лежать зараз у лікарнях. Але ми, лікарі, на сьогодні жодного пацієнта не знаємо з “Дельтою”. Для нас немає значення, чи то дельта, чи інший штам. Тому що це не впливає на лікування. Можливо, це десь важливо для епідрозслідування, можливо важливо для впливу на родичів цього пацієнта, аби вони пошвидше вакцинувалися…”, – сказала Ольга Кобевко.

Вона додала, що їй неприємно чути інформацію про дельта-інфікованих пацієнтів на Буковині, при цьому “розуміти, що практикуючі медики є абсолюино незначимими для цієї влади”.

“Бо виходить так, що для нас ця інформація не повинна доноситися. Про це поіменно може знати губернатор, але про це не може знати жоден медик, який працює саме в “червоній” зоні саме з цими пацієнтами”, – сказала інфекціоністка.

“Це дивно і страшно. Бо є і загроза для медика, і якась неповага від влади. Але на сьогодні ми не знаємо, у кого саме дельта-штам”, – сказала Кобевко.
джерело:МБ

 

peredplata