З 23 вересня Україна переходить в жовту зону карантину: як працюватимуть школи та інші заклади

З 23 вересня 2021 року по всій Україні буде запроваджено жовтий рівень епідеміологічної небезпеки.

Відповідне рішення  сьогодні, 21 вересня, прийняла комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За словами Ляшка, в залежності від зони будуть посилюватися вимоги до вакцинації.

 «Через два дні на засіданні комісії ТЕБ і НС з нуля годин на всій території країни буде введений жовтий рівень епідеміологічної небезпеки. У ньому бізнес буде вибирати: або працювати за обмеженнями, наприклад, в кінотеатрах 50% заповненості, або вакцинований колектив, і 100% заповненості» – нагадав він.

Міністр додав, що ті ж норми стосуються масових заходів, релігійних установ і закладів громадського харчування. Освітня сфера працюватиме, якщо в установі буде понад 80% вакцинованих педагогів.

Крім цього, Ляшко нагадав, що в разі переходу області в червону зону карантину вимоги до вакцинації посиляться: або повна вакцинація колективу і відвідувачів, або постійне ПЛР-тестування колективу за свій рахунок, або закриття. «Відкат» рівня епідеміологічної небезпеки до попередніх значень буде можливий за умови, що протягом семи днів будуть зберігатися відповідні йому епідеміологічні показники.

За словами міністра, як і у 2020 році, найближче до червоного рівня епіднебезпеки західні області України – зокрема, Чернівецька, Волинська, Івано-Франківська та Тернопільська.

Джерело  «Перший Зaпoрізький»

peredplata