Реанімація забита, майже всі невакциновані: лікарка розповіла про ситуацію в ковідній лікарні Чернівців.

У Чернівецькій обласній клінічній лікарні зі 185-ти коронавірусних ліжок наразі зайняті 184, а реанімаційне відділення заповнене на 100 відсотків.

Про це лікарка-інфекціоністка обласної лікарні Ольга Кобевко повідомила у коментарі Обозревателю.

Зі 184 пацієнтів всього троє були вакциновані: двоє з них щеплені двома дозами вакцини, один – однією. Водночас перебіг хвороби у них відрізняється від перебігу у решти хворих. “Вони переносять хворобу набагато легше”, – повідомила лікарка.

Вона уточнила, що обласна лікарня є “останньою базою” важких пацієнтів.

“У нас є звичайні ліжка без підведеного кисню, але який у них сенс? Кисневих точок не вистачає, тому що дуже багато хворих, а нові ми не можемо розгорнути”, – розповіла інфекціоністка.

За словами Кобевко, коли в лікарню потрапляють нові хворі з коронавірусом, то їх розподіляють по інших медустановах, у яких залишилися ліжка і які ще готові їх прийняти.

Ситуація в лікарнях України просто зараз наочно показує необхідність вакцинації. І ризик побічних реакцій після щеплень у вигляді невисокої температури або невеликого синця на місці уколу – ніщо на тлі загрози померти.

Ситуація з коронавірусом на Буковині: що відомо

12 жовтня у Чернівецькій області зафіксували 598 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Загалом від початку пандемії в Чернівецькій області зафіксували 96151 випадок коронавірусу. Серед них 84370 людей одужало, а 2176 померли

peredplata