Малишевський знайшов вихід, як виконати вимогу оптимізації Буковинського онкоцентру без шкоди для майже чотирьох сотень його працівників.

Буковинський клінічний Онкоцентр вже давно укорінився в своїй почесній позиції щодо якості надання професійної допомоги населенню. А онкологія, на жаль, не припиняє вносити свої кількісні показники в статистику захворювань. Тому в Онкоцентрі постійно вдосконалюють обладнання, підлаштовують приміщення під потреби пацієнтів, та створюють зручності для персоналу.

Сьогодні хворі тут можуть отримати безліч послуг, а саме: консультування, амбулаторна та стаціонарна допомога, лабораторна, інструментальна діагностика, медикаментозне лікування і забезпечення ліками відповідно до Національного переліку лікарських засобів, медичними виробами та розхідними матеріалами, цілодобовий лікарський супровід та медсестринський догляд за пацієнтами, надання психологічної підтримки хворим та їх родичам, забезпечення 4-разовим збалансованим дієтичним харчуванням в умовах стаціонару.

Кошти на вищезазначені послуги отримує Буковинський клінічний онкоцентр від Національної служби здоров’я України.

Після раціонального розподілу надходжень від НСЗУ в 2020-2021 роках було зроблено капітальний ремонт палат хірургічних структурних підрозділів, облаштовані всі зручності –  новітнє омеблювання, телевізори, створено індивідуальні палати.

Також здійснено капітальний ремонт за європейськими стандартами операційного блоку, з  найсучаснішим обладнанням, притяжною-витяжною вентиляцією.

Відремонтували і кабінети поліклінічного структурного підрозділу, активно ведуться роботи з капітального ремонту структурного підрозділу променевої терапії. Окрім того, здійснено капітальний ремонт приміщення  електричної підстанції.

Наразі, за підтримки Чернівецької обласної ради та Департаменту охорони здоров’я  Чернівецької ОДА на території триває будівництво приміщення для лінійного прискорювача, який має  надважливе значення в боротьбі з онкологічними захворюваннями

Разом із вдосконаленням матеріально-технічної бази, на вимогу часу вдосконалює свої професійні навики і медичний персонал Онкоцентру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Такі операційні бачив лише у кіно: Малишевський грамотно вклав кошти у розвиток, що перетворить Буковинський онкоцентр на кращий в Західній Україні

Однак, започаткована в державі реформа медичної галузі передбачає її оптимізацію. Протягом 2021 року в обласних медичних закладах Буковини було скорочено близько 140 посад. У зв’язку із цим реформа повинна бути проведена і в Онкоцентрі. Не дивлячись на численні звернення НСЗУ та  Департаменту охорони здоров’я  Чернівецької ОДА ми відтягували цей процес біля двох років, але процес є неминучим і торкнувся й нашого закладу.

Над цим на протязі 2021 року працювали робочі групи разом з профкомом, які вибудовували концепцію оптимізації метою якої було зберегти робочі місця і уникнути звільнень і при цьому відповідати вимогам НСЗУ.

Дуже добре, що нам вдалося знайти вихід та запустити процес оптимізації без шкоди для працівників. Працівники залишаться працювати в Онкоцентрі в повному обсязі, в абсолютній більшості за своїми напрямками роботи. Основним напрямком оптимізації є об’єднання структурних підрозділів з врахуванням низької завантаженості деяких з них, що дасть можливість урівноважити навантаження на лікарів та працівників середнього та молодшого медперсоналу і привести їх у рівні умови праці.

В результаті перемовин з колективом та профкомом, за сприянням самих працівників, шляхом досягнення домовленості умов неповного робочого дня за їх власним волевиявленням, вдалося забезпечити збереження практично всіх робочих місць для діючих працівників, а це колектив майже в 400 чоловік, заяви на звільнення написали лише троє осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Буковинському онкоцентрі запрацював сучасний call-центр для пацієнтів

Після проведення оптимізація заклад зможе розвиватися, в подальшому законтрактуватися на нові пакети з НСЗУ, що дасть змогу забезпечити надання більш якісної медичної допомоги за рахунок спрямування коштів на оснащення сучасним обладнанням, підвищення професійного рівня лікарів та медичного персоналу. За результатами оптимізації працівники відчують покращення в роботі закладу та їх матеріальному забезпеченні.

Дякую всім, хто допомагав в цій нелегкій справі!

 

Генеральний директор                                                  Ігор МАЛИШЕВСЬКИЙ

peredplata