У школах Буковини запроваджують меню від Клопотенка

Мінестроне, курячий шніцель та нагетси. Ці та інші страви із нового шкільного меню від Євгена Клопотенка для дітей щодня готує пані Марія. Жінка має 40-річний досвід та працює кухаркою у Мамаївській школі №2. Каже, що нововведення у шкільній системі харчування діти вже встигли оцінити.

«Найбільше з нового меню малеча вподобала курячі нагетси та гамбургери. Також залюбки їдять рисові тюфтелі, оновлені супи, ліниві голубці та бігос із гречкою. Загалом же у новому списку страв більше здорової їжі. Дітям смакує, тож готуємо із задоволенням», – запевняє кухарка.

Наразі 4-тижневе меню від Клопотенка, яке складається зі 160 страв, поетапно запроваджують у всіх навчальних закладах Буковини. Цей процес у 9 школах області перевірила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко.

«Нова система харчування повноцінно має запрацювати вже з 1 січня. Підготовка до її успішного запуску – одне із наших основних завдань. Є школи, які вже готові до впровадження реформи харчування. Деякі заклади ще потребують капітального ремонту їдалень та харчоблоків, для цього вони мають передбачити відповідний фінансовий ресурс. У злагодженій взаємодії із головами громад області, директорами навчальних закладів впевнено рухаємося назустріч нововведенням», – сказала Ірина Ісопенко.

Під час робочої поїздки вона також перевірила стан та оснащення харчоблоків у школах.

«У 2020 році з державного бюджету 62 буковинським закладам загальної середньої освіти виділили 10 мільйонів 356 тисяч гривень. За ці кошти вони відремонтували харчоблоки та закупили для них сучасне обладнання. Ми перевіряємо, як вони освоїли ці гроші та наскільки готові до провадження нової реформи харчування», – зазначила Ірина Ісопенко.

Джерело: ОДА

peredplata