З 8 листопада почнуть відсторонювати від роботи невакцинованих педагогів і чиновників

Вже з наступного тижня в Україні почнуть відсторонювати від роботи невакцинованих педагогів і чиновників. Офіційно це можна буде зробити з 8 листопада.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову уряду №1096.

Згідно з документом, керівництву державних органів, підприємств, установ та організацій необхідно відсторонити від роботи співробітників, які відмовляються вакцинуватися від COVID, але чиї професії входять до переліку обов’язкових для вакцинації.

Окремо в постанові йдеться про те, що на час відсторонення, оплата праці здійснюється з урахуванням ч.1. ст. 94 Кодексу законів про працю України, ч.1 ст. 1 закону «Про оплату праці» та ч. 3 ст. 5 закону «Про державну службу». Відсторонення здійснюється шляхом відповідного наказу або розпорядження з обов’язковим доведенням до відома відсторонюється співробітника.

Згідно з переліком професій, обов’язкових для вакцинації від COVID, щеплення мають зробити співробітники:

  • центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів;
  • місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів;
  • вишів, технікумів, коледжів, шкіл, дитячих садків, інтернатів та закладів післядипломної освіти незалежно від типу та форми власності.

Протипоказання до вакцинації від COVID може встановлювати сімейний або лікуючий лікар. Він повинен видати відповідний висновок. При цьому протипоказання можуть бути тимчасовими чи абсолютними.

Як повідомлялося, в Україні можуть розширити список професій, для яких буде обов’язковою вакцинація від COVID-19.

В Україні за минулу добу, 2 листопада, підтвердили 23 393 нових випадків коронавірусу. Померли 720 осіб.

Офіс президента поставив перед місцевою владою завдання нарощувати темпи вакцинації, аби щоденна кількість щеплень у країні досягла 350 тисяч.

 
Джерело: UA.NEWS

peredplata