Зеленський обіцяє всім вакцинованим українцям по 1000 гривень, але за однієї умови.

Президент України Володимир Зеленський обіцяє усім українцям, які отримали два щеплення від коронавірусу, по одній тисячі гривень.

Про це він сказав сьогодні у своєму відеозверненні до українців.

За словами президента, для того, щоб “дихати було легше бізнесу і громадянам, які постраждали від ковіду”, держава продовжує як наявні програми підтримки, так і розробляє низку нових інструментів.

“Один з них запрацює найближчим часом. Це – підтримка тих сфер, які постраждали від карантину більше за інших. А саме – креативний, спортивний і транспортний сектор економіки”, – розповів Зеленський.

Президент додав, що кожен, хто отримав два щеплення, зможе отримати одну тисячу гривень. Щоправда, витратити ці гроші українці зможуть виключно в певних сферах.

“Швидко і зручно. Тобто, через додаток “Дія”. За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, музей, концертний зал чи виставковий центр або купити квитки для мандрівок усередині країни на внутрішні авіа- або залізничні перевезення”, – сказав президент.

За словами Зеленського, програма стартує 19 грудня.

“До кінця року на неї буде виділено близько 3 млрд грн. Стільки ж – на початку 22 року”, – додав він.

“Ми розуміємо, що смартфони і “Дія” поки що є не у кожного. Тож ця програма діятиме не один місяць. Держава забезпечить альтернативну можливість отримати тисячу гривень усім вакцинованим громадянам України. Зокрема, людям похилого віку, про що повідомимо незабаром”, – сказав президент України.

peredplata