Працівниця турагентства на Буковині організувала виготовлення та збут підробних ковід сертифікатів

Виготовлення та збут негативних тестів та сертифікатів про вакцинацію від COVID-19  – судитимуть працівницю туристичної агенції.

Про це інформує Чернівецька обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування та передано до суду обвинувальний акт стосовно працівниці туристичної агенції. Жінка організувала схему виготовлення та розповсюдження завідомо підроблених довідок за результатами ПЛР-тестів на COVID-19 без проходження відповідних досліджень, а також сертифікатів про вакцинацію  (ч. 1 та ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, консультуючи клієнтів з питань пов’язаних з виїздом до країн Європейського Союзу, вона пропонувала громадянам сприяння у виготовленні підроблених сертифікатів. Упродовж липня-вересня цього року за грошову винагороду виготовила для чотирьох  громадян необхідні довідки.

За результатами санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили у неї 26 підроблених довідок про негативний результат дослідження на COVID-19.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області за оперативного супроводу УСБУ в Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

peredplata