В Чернівцях відбудеться подія «Мистецтво донорства» та виставка «Донорство – це про життя»

В рамках всеукраїнського проєкту  «Мистецтво донорства», який створив ДонорUA, 22 грудня 2021 року о 10 годині в торговельно-розважальному центрі DEPOt center (3-й поверх) за адресою вул. Головна вулиця, 265А відбудеться непересічна подія – кроводача під музичний супровід. Поряд з цим  в ТРЦDEPOt center стартує двотижнева виставка, що має назву «Донорство – це про життя».

Забір крові на цьому заході забезпечує комунальне некомерційне підприємство Чернівецький обласний центр служби крові Чернівецької обласної ради у відповідності з усіма вимогами.

На донорів чекає частування, розважальна програма, яскрава фотозона тощо. Усі учасники події матимуть змогу взяти участь у розіграші 3-х подарунків від бренду Gelius та 5-ти сертифікатів на відвідування ролердрому від  ТРЦ  DEPOt center.

Очікується участь очільників міста та області.

 

Подія «Мистецтво донорства»створена з метою подолати стереотипи і страхи щодо донорства, довести, що кроводача – це безпечно і вона може проходити не в лікарняних стінах, а в приємній, розважальній атмосфері задля більшого комфорту донорів. «Мистецтво донорства» вже відбулося в Лубнах, Житомирі, Харкові, Дніпрі, Одесі, Івано-Франківську. В планах команди ДонорUA в наступному півріччі охопити всі обласні центри України.

 

Виставка «Донорство – це про життя» створена з найкращих робіт міжнародного фестивалю-конкурсу DonorUA ART Project. Концепцією виставки є донесення через візуальний контент важливість донорства, створити нове сприйняття донорства через мистецькі інструменти, популяризувати донорство, залучити нових донорів, сформувати імідж донорства як мистецтва рятувати життя.

Уже 3-й рік поспіль ДонорUA об’єднує мистецтво та донорство заради порятунку життя. Цього року надійшло 78 робітізрізнихкуточківсвіту: Бразилії, Нової Зеландії, США, Грузії, України, Китаю, Росіїтощо. Авторизобразили донорство у своїх анімаціях, малюнках, фотографіях і навіть вишивках. Цьогорічна тема – «Донорство – це про життя». Оцінювали отримані матеріали Катерина Лихач, Надія Ткаченко, НадіяКушнір, АлінаГоловльова. 

У 2021 році переможниця ІринаРуснак отримала 10 000 грн, а її анімація стала символом донорства. Також вона отримала річнупідписку на Projector. Для виставки авторка адаптувала роботу під малюнок.

Цього року команда ДонорUA вирішила організувати всеукраїнське турне найкращих робіт, розпочавши з Південного вокзалу столиці. Вже охоплені Львів, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Тернопіль, Ужгород.

 

 

Довідка:

 

ДонорUA – автоматизована система рекрутингу та управління донорами крові, розроблена в березні 2015 року з метою популяризаціїдонорськогоруху в Україні. Проєктстворений у співпраці ГО «ВсеукраїнськаасоціаціядонорівУкраїни» й української ІТ-компаніїDevRain.

peredplata