У Чернівцях вирішують долю монументу Перемоги: більшість – за демонтаж

У Чернівцях розпочали онлайн-консультації щодо подальшої долі монументу Перемоги, що на Соборній площі. Наразі більшість тих, хто висловив свою думку, підтримують варіант “демонтувати і позбутися” пам’ятника.

Про це свідчать результати анонімного опитування, запущеного мерією у тг-каналі, пише molbuk.ua

Зокрема, станом на 22:00 26 квітня найбільше – 42% голосів віддали саме за пункт “демонтувати і позбутися пам’ятника”. 22% голосів – за варіант “не чіпати, залишити на тому ж місці”.

24% підтримують пропозицію створити музей тоталітаризму та перенести монумент туди. Ще 12% – за те, щоби замінити його на хрест.

Наразі проголосувало 7 864 особи.

У Чернівцях вирішують долю монументу Перемоги: більшість - за демонтаж

Також свої пропозиції чернівчани можуть надсилати на електронну пошту департаменту урбаністики та архітектури Чернівецької міськради umadmbk@gmail.com

“Кожен голос дозволяє зрозуміти вашу позицію та наближує декомунізацію наших прекрасних Чернівців”, – зазначають у мерії.

Заклики демонтувати монумент Перемоги від окремих чернівчан лунали ще задовго до 24 лютого, проте тоді вони не знайшли широкої підтримки. Зараз же значна частина чернівчан підтримує ідею демонтажу монументу. Навіть лунали різні пропозиції щодо того, що встановити натомість. У мерії наразі оголосили громадські обговорення, щоби вирішити, що ж далі робити з монументом

peredplata