Такої масштабної поразки росія не знала з часів Другої світової.

9 травня 2022 року росія буде імітувати парад пабєди. Хоча насправді цей день буде символом поразки. Остаточної поразки російської імперії.
9 травня було крайньою точкою, коли путін мав прозвітувати про «звільнення України». Натомість він кинув росію в ізоляцію і виставив на посміховисько.
Скільки б техніки не проїхало б красною площею, скільки б солдат не промарширувало, світ вже добре побачив «всю мощь второй армії міра», яка розбилася об міць і лють українців.
Російська армія – це мародери та гвалтівники, які полюють за унітазами та крадуть в дітей нутеллу. Ось це – обличчя «второй армії міра».
Два з половиною місяці – за цей час путін сподівався не лише захопити Украіну, встановити тут проросійський уряд, але й провести «денацифікацію».
Йому вкрай важливою була «пабєда». І росіяни прийшли в Украіну саме за нею, за цією культивованою роками пабєдою, явно будучи не готовими до опору і війни.
Але через два з половиною місяці повномасштабної війни він навіть не «освободіл» так звані «днр» і «лнр». Не кажучи вже про захоплення Києва, Харкова, Чернігова, Сум і тд.
Російська армія довела, що вона не здатна щось завойовувати в Україні. Вона може лише знищувати, як це сталося з Маріуполем. І скільки б табличок з назвою міста там не змінювали, росія не зможе відбудувати це місто до нормального стану, як не змогла нічого збудувати в Абхазії, Осетії і навіть в Криму.
Отож, здобутки за 2,5 місяці:
Замість завойованої України – ізольована від світу росія.
Замість «денацифікованоі» України – остаточно втрачена в історичному плані для росіян Незалежна і суверенна Україна, член Європейського союзу.
Замість прав для російської мови – тотальне відродження національної свідомості українців.
Замість відновлення росіі як супердержави – бідна і відстала держава-ізгой, приречена на розпад. І цей розпад – лише питання часу.
Замість буфера від НАТО – тотальне членство сусідів РФ в альянсі: Фінляндії і Швеції. І ймовірно, України.
Росія сама виростила нового лідера середньоєвропейського регіону, якого поважає і підтримує увесь світ – нову Українську державу.
Такої масштабної поразки росія не знала з часів Другої світової.
Дєнь пабєди явно не задався….

peredplata