Зеленський увів у дію рішення РНБО проти буковинських підприємців Кушніра і Єрімічука

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування персональних санкцій проти 86 юридичних осіб, а також сімох фізичних, серед яких – громадяни іноземних держав. У списку є двоє буковинських підприємців Олександра Єрімічука та Юрія Кушніра.
 
Відповідний указ оприлюднений на сайті глави держави, пише “Європейська правда”.
 
Згідно з додатками до рішення РНБО, 73 із 86 юридичних осіб, проти яких введені санкції, зареєстровані на підконтрольній уряду території Україні, ще два – у тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області, три – в окупованому Севастополі. Місцезнаходженням решти юридичних осіб є Російська Федерація та Китай.
 
Обмежувальні заходи проти згаданих юридичних осіб введені на три та десять років.
 
Санкції терміном три роки запроваджені проти шістьох фізичних осіб: Вадима Альперіна, Олександра Єрімічука, Юрія Кушніра, Ореста Адамчо, Віктора Шермана й Андрія Попова. 
 
Вадиму Альперіну на три роки заблокували активи, заборонили проводити будь-які торговельні операції, виводити капітал за територію країни, брати участь у приватизації тощо.
 

Обмежувальні заходи на 10 років введені проти Араіка Амірханяна.  За даними “Миротворця”, він причетний до рейдерських захоплень, організації нелегальних переправлень через державний кордон, відмивання грошей із подальшим виведенням у Росію та тимчасово окупований Крим.

 
Джерело: Промінь

peredplata

Залишити відповідь