Буковинця судитимуть за несплату аліментів у сумі понад 117 тисяч гривень

Дізнавачі поліції зібрали доказову базу злісного ухилення буковинцем від виконання судового рішення. Відповідно до чинного законодавства, порушнику загрожує виконання громадських робіт, або обмеження волі на строк до двох років. 

Під час досудового розслідування співробітники відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького  районного управління поліції з’ясували, що 34-річний житель Красноїльська не виконує судове рішення. Правоохоронці встановили, що відповідно до рішення Сторожинецького районного суду з вересня 2021 року буковинець зобов’язаний виплачувати аліменти колишній дружині на утримання їхніх малолітніх дітей, 7-річного сина та 4-річної доньки.

Чоловік знав про встановлене судом зобов’язання, однак ігнорував його. Загалом порушник заборгував жінці понад 117 тисяч гривень.

Дізнавачі поліції завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. Буковинцю інкримінують вчинення кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 164 (Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у вказаному провадженні здійснював Сторожинецький відділ Чернівецької окружної прокуратури.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata

Залишити відповідь