Дух нескореної волі!

До 80 роковин УПА

на Буковині

Народе мій!

Величний, красивий і сильним духом

Які сини ідуть сьогодні…

В бій!

Як ангели – Величні!

Всесильні!

Спаси їх наш Всевишній,….

В небі і на землі!

( А.Калинка)

Зродилися ми великої години

Історія здатна повертатися, а в ній люди! Історія це є наше дзеркало з віддзеркаленням нашого минулого. Так «80 років» тому, коли сталінська залізна машина смерті захлинулась, утопилась на все і пішла на дно та проснулась наша українська суверенна сильна нація. Це в Україні славна бойова еліта, яка воювала своїм залізним українським «словом». Це українське «слово» було нашою зброєю і в минулих століть. Коли наші колишні предки славні козаки вигравали і добивалися про нашу самостійну не залежну Україну. А сам Богдан Хмельницький доказав. Хто є Українці. І хто ми є у світі.

          Наша мова українська це код нашої не зламної нації. Немає мови немає і нації. Національність – це ДНК нашої рідної землі на якій ми народилися. Яка теж може захлинутися в час війни. Дбаймо про нашу українську «НАЦІЮ» та нашу « МОВУ. Це є неперевершена зброя, яку не може покорити ні «орлик» та « Путінізм», що є новою течією проклятої загарбницької рашиської Росії.

Сьогодні кожен українець має знати правду про УПА і ту роль, яку армія Нескорених відіграла в нашій історії та національно-визвольному русі, про її провідників та відомих борців за незалежність.

Отже наша Українська нація, яка в минулому пережили «Ленінізм», «Сталінізм» і переживемо нинішній « Путінізм», який останній є найбільш гнилим, загниваючим та вонючим загниваючій в Російській землі. В даний час до так званої рашиської нації ставиться і увесь світ з не довірою у кожній країні світу. Наш північний колишній брат став братом крові, ненависті, убивства і знищення наших добрих і славних українців, землі та нації. Ми сильні і цьому не дамо, щоб з нас насміхалися та нас відносили до країн третього світу. Це нація « Путінізму «, яка сьогодні є країною терористкою в усьому світі, це країнах третього світу. Це «орлики», « азіати», які не цінують своєї нації і інших країн світу. Їхня ціль вбивати, грабувати, і в танки з подальшим привезенням для своєї рідні та близьких. Це не люди. Це є « хухло», яке не знає навіть сказати слово Росія.

Цікавим є те, що взяти доля прикладу чеченців, якутів, чукчів і інші народи, які не можуть правильно вимовити, говорити і сказати слово, як « Росія» і в їхньому інтелекті вони говорять на своїх так званих язиках, як « Ропія», «Сонія» « Роська», « Ролька», Рулька і так подібні. Як говорить їхній не хлюй, головний «орлик», цар», завойовник, терорист і брат у бійця. Можна твердо сказати «Смерть Росії». « Прокляття нації Росії» та «Росії піти в небуття» в цьому світі.

Так 10 жовтня Члени ГО «Чернівецькеобласне товариство політв‘язнів та репресованих», не дивлячись на складний та тривожний день, разом з Чернівецьким обласним краєзнавчим музеєм, розпочали тиждень з відзначення 80 – річчя УПА. Хвилина мовчання…!

Вступним словом до 80 – роковин виступила директор музею Яворська Ірина Тодірівна, яка розповіла про визвольні змагання на Буковині.

Історичний екскурс в історію національно – визвольної боротьби на Буковині та Галичині розповів історик – дослідник Нестора Мензaк з Чернівецького національного Університету ім.. Ю. Федьковича.

Щемні почуті спогади спадкоємців. Які розповіли про своїх прадідів та батьків в минулому, яких було вивезено в Сибір.

Не зламним словом виступила для майбутніх поколінь Галина Василівна Бойко Голова «Чернівецького обласного товариства політв‘язнів та репресованих».

Щира вдячність від репресованих дирекції та науковцям музею про їх розповідь про підготовку до відзначення 80 річчя УПА. Та їхню виставку, які виконали науковці музею.

Пролунало велике наголошення на необхідності молодого нинішнього покоління, які б знали та пам’ятали свою історію прадідів та батьків в минулому та своїх Героїв, які боролися за нашу Україну. Вони віддали свою душу і серце, щоб ми сьогодні жили у вільній Україні. Нам потрібно і дальше сьогодні боротися із злими орками, які на пали на нашу українську землю. І хочуть знищити нашу українську націю. Але ми сильні духом і не дамо їм хазяйнувати на наших землях в усіх регіонах. Ми є українці і нашу землю не віддамо ублюдкам Путінським. Скоро ми їх вигнемо українським віником і гогонемо по всій їхній рашиській Кремлівській землі.

ДУЖЕ ШКОДА,  ЩО НЕДООЦІНЮЮТЬ СЬОГОДНІ В УКРАЇНІ ЦЮ ВАЖКУ І СЛАВЕТНУ БОРОТЬБУ

          Тепер через ювілейну дату, давайте згадаємо тих, чиї страхи і комори в пошуках компромату « шмагали» нащадки Дзержинського, кого допитували в  казематах, з яких ще не вивітрився запах російського пороху й української

повстанської крові.

          З багатьма, я був теж знайомий. Хоч вони були старші і приходились мені, як старші брати та батьки. Я пройшов свої дитячі університети на висланні в Сибірській смердючій з комарами тайзі. Але в 1988році при поступленні в аспірантуру. Мав розмову з українськими теж орками «комуністичною партією». Мені говорили      спочатку партія, а потім інститут та аспірантура. Але, я все це витерпів. То був час, коли» МЕРТВІ РЯТУВАЛИ ЖИВИХ». І коли із старих «ФОТОГРАФІЙ МЕРТВІ СМІЯЛИСЯ».

           Були сумні тоді роки для нашої молодої нації. Слава богу, що нашестя «комуняк» вже не має в сьогоденні. Але лишилися їхні ще нащадки, які ще довго будуть пити кров нашої не винної ні в чому української нації. Так ми ще не знаємо свого найближчого майбутнього. І яке воно буде. Навіть всевишній наш батько не знає. І в українських церквах священики не знають, що буде з нашими українськими душами. Чи вб’ють наші українські душі, прокляті «орлики» та «рашисти» і їхній сам «цар» їхньої зграї «азіатів». Що не говорити, але наша не залежна Україна вона дуже ще хвора. Їй потрібний добрий діагноз, щоб її вилікувати. Найдуться багато лікарів, що її вилікують. А це лікарі наші воїни, що борються із загарбниками. Їм тільки здоров’я, сили та витримки, щоб їхня зброя не відказувалася в боях із загарбниками.

          Не хай наш всевишній охороняє і не дасть нашим нардепам на творити

дуті закони під час війни,і щоб не повернутися в минуле нашій українській нації.

          І на кінець. Дуже шкода, що недооцінюють в сьогоденні в Україні цю важку і славетну визвольну боротьбу! Війна в Україні. Необхідно боротися і вижити та виганяти загарбників. Які впали з неба на наші голови. Що вони за люд і нація. Все забуто минуле. Але в цей скрутний час не можна забувати минуле. Тоді, яке буде майбутнє шановні земляки Буковинці.

Все це перепліталось з сьогоденням …
БОЛЮЧИМ…
АЛЕ – Переможним!

Ми найбільше любимо в своєму житті Україну.

Це є тому найвища провина у нас.

Борімося і все поборемо цих страшних звірюк та орків – азіатів і його «Путінизму».

Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!

Слава Україні!. Слава нації!

 

Андрій Калинка

Член ГО «Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні»,

м. Чернівці

peredplata