Для Росії в Ірані готується перша партія ракет великої дальності

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Звісно, що ця новина з Ірану мене досить сильно струсонула!
За даними розвідки США, для Росії в Ірані вже готується перша партія ракет великої дальності Fateh-110 і Zolfaghar, здатних вражати цілі на відстані 300 та 700 км, – пише The Washington Post.
За інформацією видання The Washington Post, ще 18 вересня Тегеран спрямував до Москви офіційних осіб для узгодження умов постачання додаткових озброєнь, включаючи два типи іранських ракет класу “земля-земля”. За даними розвідки США, іранська збройова промисловість уже готує першу партію ракет Fateh-110 та Zolfaghar – балістичних ракет великої дальності, здатних вражати цілі на відстані 300 та 700 км. Якщо це станеться, то це буде перше постачання таких ракет до Росії від початку війни.
Крім того, Іран також готує нові поставки в Росію безпілотних літальних апаратів, включаючи десятки додаткових Mohajer-6 і більшу кількість Shahed-136 – так званих дронов-камікадзе, які призначені для знищення наземних цілей і здатні доставляти вибухові речовини на відстань до 2500 км. В останні тижні іранські технічні радники завітали до контрольованих Росією районів, щоб дати інструкції з експлуатації безпілотників. Американські розвідувальні служби, а також російські та іранські офіційні особи відмовилися коментувати повідомлення про постачання іранських озброєнь до Росії.
Відразу виникло питання: хто може вплинути на Iран не словом, а ділом? Ізраїль, Турччина…
Ось перша реакція з Ізраїля. Її висловив міністр у справах євреїв у світі Наxман Шай.
Nachman Shai @DrNachmanShai:
הבוקר נמסר כי איראן מעבירה טילים בליסטיים לרוסיה. נסתיימו הספיקות איפה ישראל צריכה לעמוד בסכסוך הדמים הזה. אין מקום לצדקנות עוד. הגיעה העת שנגיש לאוקראינה סיוע” צבאי כפי שעושות ארה״ב ומדינות נאט״ו”
“Сьогодні вранці повідомлялося, що Іран перекидає Росії балістичні ракети. У цьому кривавому конфлікті Ізраїль більше не сумнівається. Настав час Україні отримати також військову допомогу з Ізраїлая, таку, як надають США та країни НАТО”.

peredplata