Акції_ОУН_на_Буковині 24 лютого.

 24 лютого 1945 р. в 24.00 в селі Панка Сторожинецького району, повстанці чисельністю до 50 осіб, озброєні автоматами і двома ручними кулеметами, напали на сільраду, де спалили всі документи.
Також під час акції ними упіймані і ліквідовані завідуючий мобілізаційним відділом Райвиконкому БІЛОУСОВ і директор місцевого маслозаводу ХУТЕРНИЙ.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
* В ніч на 24 лютого 1947 року, в самий розпал Голоду 1946-1947 років, о 24.00 годині місцеві мешканці на 14-ти підводах здійснили наліт на відділення радгоспу в селі Юзефівка Кадобівської сільради Заставнівського району.
Хоч навколо панував голод і смерть, в радгоспі усе було. В результаті нальоту з радгоспу зникло 8 свиноматок та близько 50 центнерів зерна. Зерносклад із хлібом, який залишився, спалили.
МГБ встановило, що викрадачі державного зерна заїхали в село Кадобівці, і звідти вже не виїжджали. Відтак силами солдат Радянської Армії і підрозділом військ МГБ загальною чисельність 230 осіб село було заблоковано, в ньому почалися масові обшуки, арешти та розправи. Щодня МГБ звітувало про нових заарештованих. Село залишалося заблокованим до 10-х чисел березня.
 

peredplata